Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Οδηγίες για τους Προέδρους συνεδριών

Οι πρόεδροι των συνεδριών (μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Τομέα Παιδαγωγικής) παρακαλούνται πριν από κάθε εισήγηση να ανακοινώσουν το όνομα του ομιλητή, καθώς και τον τίτλο της εισήγησης.

Υπάρχουν δύο βασικοί ρόλοι όταν προεδρεύετε σε μία συνεδρίαση,

1. να υποστηρίζετε το συνάδελφό σας κατά την παρουσίαση του,
2. να υπολογίζετε το χρόνο τόσο του ομιλητή όσο και της συζήτησης.
Bεβαιωθείτε ότι η διάταξη του χώρου συνεδρίασης είναι εντάξει και ότι υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός. Ενημερώστε κάποιο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για τυχόν ελλείψεις. Να είστε έτοιμοι να συστήσετε τον ομιλητή και να εξηγήσετε τους χρονικούς περιορισμούς.

Κάθε εισήγηση διαρκεί 20 λεπτά. Στο τέλος της συνεδρίας γίνεται συζήτηση για όλες της εισηγήσεις της ενότητας.

Οι πρόεδροι παρακαλούνται να φροντίσουν ώστε οι εισηγητές να μην ξεπεράσουν τον ορισμένο χρόνο της εισήγησής τους, επειδή κάθε καθυστέρηση εκ των πραγμάτων μειώνει τον χρόνο της συζήτησης. Με ευγενικό τρόπο, πέντε λεπτά πριν το τέλος του χρόνου, ο πρόεδρος της συνεδρίας επισημαίνει στον ομιλητή ότι έχει πέντε λεπτά ακόμη.

Ζητάμε από όσους κάνουν ερωτήσεις ή τοποθετήσεις να συστηθούν στο ακροατήριο λέγοντας το όνομα και την ιδιότητά τους και φροντίζουμε να μη μονοπωλήσει τη συζήτηση κανείς. Όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση, ευχαριστήστε τον ομιλητή και χειροκροτήστε.

Για απρόβλεπτες αλλαγές στο πρόγραμμα παρακαλούνται οι πρόεδροι να ρωτήσουν στη Γραμματεία πριν τη συνεδρία τους.